Početna BiH Paljenjem olimpijskog plamena otvorena skijaška sezona na Jahorini (VIDEO)

Paljenjem olimpijskog plamena otvorena skijaška sezona na Jahorini (VIDEO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paljenjem plamena u prisustvu skijaša i brojnih gostiju zvanično je otvorena skijaška sezona na olimpijskoj planini Jahorina.

Prije nego su sportisti trčali i predavali baklju do konačnog paljenja održani su prigodni govori nadležnih iz OC Jahorina, a skupu je prisustvovao i poslanik u Parlamentu BiH Staša Košarac i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković.

Prisutni su mogli čuti poruke da je Jahorina zaista postala svjetska turistička destinacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Paljenjem plamena želimo vratiti olimpijski sjaj Jahorini. Cijele godine će goriti i svakom gostu skrenuti da je Jahorina olimpijski brend i najveći biser – rekao je Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina.

Na Jahorini večeras vlada odlična atmosfera, a u fokusu je večerašnji koncert svjetske pop legende Brajana Ferija. Britanska muzička zvijezda Brajan Feri večeras će održati veliki koncert na Jahorini kojim će obilježiti otvaranje skijaške sezone na olimpijskoj ljepotici.

– Jahorina je imala Olimpijske igre kao jedan od najznačajnijih događaja, a sada imamo Ferija – dodao je Ljevnaić.

Iz Olimpijskog centra Jahorina poručili su da je ovo veliki korak naprijed u promociji BiH, prirodnih ljepota i gostoprimstva po kojem su ljudi ovdje poznati, a Jahorina će se na ovaj način pozicionirati na mapu svjetskih skijaških destinacija.

Na Јahorini je zvanično otvorena nova ski-sezona puštanjem u rad novoizgrađenog ski-lifta “Sidro” Poljice. Centar “Јahorina” i ove godine prvi je u regionu pustio skijalište u rad, pa su već od 4. decembra skijaši imali mogućnost da besplatno uživaju u ovom bijelom sportu.

– Već sada dobijamo pozitivne povratne informacije od skijaša da su staze odlično uređene i da je sve dobro pripremljeno. Sistem za vještačko osnježivanje je u pogonu u svakom momentu kada nam uslovi to dozvoljavaju, pa se nadamo da ćemo imati više od 130 snježnih i skijaških dana – navela je portparolka OC Јahorina Sanja Čeremidžić.

(Klix)

cera - Paljenjem olimpijskog plamena otvorena skijaška sezona na Jahorini (VIDEO)