fbpx

Palili korove pa zapalili dva objekta

Prilikom spaljivanja korova izazvali požar koji se proširio na dva domaćinstva

 Policijski službenici Policijske uprave Prijedor izvršili su kriminalističku obradu lica inicijala B.M. (1985) i G.M. (1987) oba iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da su dana 04.03.2019. godine, izvršila krivično djelo „Izazivanje opšte opasnosti“.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su osumnjičena lica navedenog dana u mjestu Vragolovo, prilikom spaljivanja korova i niskog rastinja izazvali požar koji se zatim nekontrolisano proširio u pravcu mjesta Jutrogošta. Tom prilikom vatra je zahvatila dva pomoćna objekta vlasništvo lica M.P. iz Prijedora a zatim se proširila i na tri pomoćna objekta vlasništvo lica B.M. a koja su u potpunosti izgorjela kao i dio krovne konstrukcije porodične kuće.

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor su lokalizovali požar. Povrijeđenih lica nije bilo.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv lica B.M. i G.M. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće podnesen izvještaj za krivično djelo „Izazivanje opšte opasnosti“.

Ovim putem apelujemo na građane da prilikom proljetnog uređenja svojih imanja, spaljivanje korova i drugog gorivog materijala vrše na odgovoran i maksimalno oprezan način, kada to vremenski uslovi dozvoljavaju i na površinama koje mogu kontrolisati a kako ne bi došlo do požara i neželjenih posljedica.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila