Početna Prijedorski region Padobranac Jovica Mandić-Joco, pet decenija u padobranstvu

Padobranac Jovica Mandić-Joco, pet decenija u padobranstvu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pedeset godina padobranstva Prijedorčanin Jovica Mandić-Joco   proslavio je na Aerodromu „Urije“ u društvu prijatelja i naslednika izvođenjem 6501. skoka. Ovaj višestruki reprezentativac BiH, instruktor padobranstva, trener reprezentacije Jugoslavije, međunarodni sportski sudija i probni padobranac fabrike „Kluz“ u Beogradu, gdje je i penzionisan, sjeća se daleke 1968. godine i s pijatetom priča o generacijama padobranaca Prijedora od kojih su mnogi ušli u četvrtu deceniju padobranskog staža.

Jovica Mandić je skakao sa 54 tipa padobrana i iz 36 tipova vazduhoplova.  Skokove je izvodio na moru, jezerima i rijekama a skakao  je sa visina od 800 do 6000 metara.

-Padobranstvo je ozbiljan posao i nije svako mogao ostati u profesionalizmu kao mnogi od nas. Za minulih 50 godina ja sam, sa 6500 skokova, uspio. Moji prijatelji, koji žive u Novom Zelandu, imaju i po 35.000 skokova. To diktiraju finansije – kaže Mandić i dodaje da su Aeroklubu „Prijedor“ potrebni novi padobranci i profesionalni nastavnik padobranstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandić će i dalje organizovati mnoga klupska, republička i međunarodna prvenstva i diviti se Prijedorčanima na uspjesima. Ledinu na Urijama iz 1968. godine i pet decenija veze sa padobranom i Prijedorom neće zaboraviti .

 

 

ASHA prodaja vozila