Početna BiH Pacijenti zaraženi virusom korona dobro se osjećaju

Pacijenti zaraženi virusom korona dobro se osjećaju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sva tri pacijenta zaražena virusom korona u Republici Srpskoj dobro se osjećaju, dva su smještena na Infektivnu kliniku Univerzitetskog kliničkog centra, a jedan je u kućnoj izolaciji, rekla je pomoćnik direktora za medicinska pitanja UКC-a Banjaluka Zvezdana Rajkovača.

Rajkovača je kazala da su dva pacijenta iz Banjaluke, koji su smješteni na Infektivnoj klinici UКC-a, dobrog zdravstvenog stanja i da nemaju temperaturu, a da se treći pacijent, muškarac iz Čelinca, nalazi u kućnoj izolaciji.

Ona je podsjetila da se pacijenti sa simptomima – povišena temperatura, kašalj, otežano disanje i opšta malaksalost, a boravili su u zemlji u kojoj se zaraza proširila, zadržavaju u bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njenim riječima, kada se simptomi povuku, oni se otpuštaju u kućnu izolaciju koja podrazumijeva strogi boravak u kući i nošenje maske u prostoriji u kojoj boravi da bi se zaštitili ostali ukućani.

Pacijenti koji sumnjaju na zarazu virusom korona prvo se telefonski javljaju domu zdravlja, nakon čega se, ukoliko se utvrdi prisustvo navedenih simptoma, upućuju na Infektivnu kliniku UКC-a, gdje ga preuzimaju ljekari i medicinsko osoblje obučeni u posebnu zaštitnu odjeću.

(Srna)

ASHA prodaja vozila