Početna Lifestyle Ovo su pet načina za štednju u izolaciji

Ovo su pet načina za štednju u izolaciji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija nastala pandemijom korona virusa primorala je mnoge zaposlene da rade od kuće, dok države širom svijeta savjetuju građanima da ostanu u domovima i tako pomognu u zaustavljanju virusa. Vrijeme je teško za sve, ali ipak postoji i poneka “dobra strana”. Recimo, htjeli to ili ne, sjedeći kod kuće trenutno trošimo znatno manje novca, piše Biznis Insajder.

Jedini svakodnevni trošak predstavljaju hrana i proizvodi za higijenu, a postoji nekoliko vrsta troškova koje sigurno možete (ili morate) da smanjite u ovom periodu. Ušteđeni novac sigurno će vam značiti kada se stvari vrate u “normalan kolosijek”.

Prevoz: nema troška za benzin ili markicu

Koliko često inače sipate benzin? Najmanje jednom nedjeljno, mnogi i češće. Ako svakodnevno plaćate i parking, jasno vam je koliki trošak to može da predstavlja, a sada ga trenutno nema. Ako na posao idete gradskim prevozom, a sada silom prilika radite od kuće – uštedićete i za mjesečnu markicu ili autobuske karte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ishrana: samo “domaća hrana”

Rijetko računamo koliko novca trošimo na “obroke napolju”, bilo da je riječ o pekarama, restoranima, kantinama, ili na kafenisanje sa kolegama. Ni ovih troškova neko vrijeme neće biti, tako da će vam isprobavanje nekih od bakinih recepata sigurno uštediti nešto novca. Osim toga, tu je i trošak za izlaske vikendom, bioskop, pozorište i ostala zabavna mjesta koja trenutno ne rade.

Štek za putovanja? Neće vam trebati neko vrijeme

Putovanja su ograničena, granice zatvorene, rezervacije otkazane, ljudi sede kod kuće, a turizam je jedan od najviše pogođenih sektora privrede. Pošto izvjesno vrijeme nećete morati da planirate putovanje u Diznilend ili vinsku turu po Italiji, sačuvaćete novac izdvojen upravo za to. Svakako dio tih sredstava možete ostaviti sa strane, za period kada putovanja ponovo budu moguća.

Sam svoj trener, frizer, maser…

Pošto su zbog vanrednog stanja teretane, saloni ljepote, velnes centri i slični objekti zatvoreni, moraćemo sami sebi da radimo tretmane, da vježbamo kod kuće ili da se opuštamo u kadi. Ipak, ova situacija može imati svojih prednosti, jer će vam u džepu ostati novac koji svakog mjeseca izdvajate. Članarine za treninge će vam svakako biti produžene nakon što prođe trenutna situacija.

I dadilje na pauzi

Ako radite od kuće trenutno vam neće biti potrebna dadilja koja pazi na vašu djecu dok ste na poslu. Da, briga o djeci dok očekujete važan onlajn sastanak može biti komplikovana, ali ipak računajte i na to da ćete novac spremljen za čuvanje djece ili za mjesečnu ratu vrtiću ostati u novčaniku. Kasnije ćete moći da ga iskoristite za nove igračke ili odjeću, pošto je dete tokom vanrednog stanja preraslo ovu koju nosi svakog dana.

ASHA prodaja vozila