Početna Zdravlje Ovo je prirodni lijek za regulisanje rada crijeva i podizanje energije

Ovo je prirodni lijek za regulisanje rada crijeva i podizanje energije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedovoljna konzumacija orašastih plodova povećava šanse za dobijanje kardiovaskularnih bolesti.


Istraživanje koje je sprovelo Američko kardio udruženje pokazalo je da nedovoljna konzumacija orašastih plodova, a naročito badema, povećava šanse za dobijanje kardiovaskularnih bolesti.

Naučnici su se potom fokusirali samo na bademe i evo kakvu moć imaju ako ih svakodnevno konzumirate:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smanjuje broj akni

Potvrđeno je da pacijenti sa ovim problemom imaju devet odsto manje vitamina E u krvi. Ukoliko svakodnevno jedete bademe, koža će ponovo biti zdrava, nježna, bez akni, i to na duže staze. Badem je bogat vitaminom E i antioksidansima, kao i omega šest masnim kiselinama. Sve to ubrzava izlječenje kože.

Pomaže u borbi sa dijabetesom

Studija je pokazala da se opšte fizičko stanje pacijenata koji boluju od dijabetesa tipa dva poboljšalo kada su svakodnevno jeli bademe. Ovi orašasti plodovi utiču na smanjenje lošeg holesterola i nivoa šećera u krvi.

Olakšava oporavak nakon porođaja

Indijci od davnina koriste bademe kao prirodni lijek za regulisanje rada crijeva i podizanje energije. Oni su važan sastojak ajurvedske dijete i često se preporučuju ženama nakon porođaja, za brži oporavak i izbjegavanje nastajanja strija.

Poboljšava aktivnost mozga

Ukoliko, u trudnoći jedete 74 grama badema nedjeljno, vaše dijete će biti pametnije, pokazalo je istraživanje španskih naučnika, sprovedeno na više od 2 000 trudnica. Njihova djeca praćena su u uzrastu od jedne, pet i osam godina, i dokazano je da su ona čije su majke jele bademe imala veći koeficijent inteligencije.

Večernje novosti

ASHA prodaja vozila