Početna Magazin Ovo je oproštaj od najpoznatijeg automobila u istoriji (VIDEO)

Ovo je oproštaj od najpoznatijeg automobila u istoriji (VIDEO)

epa06854186 Classic and custom-built Volkswagen cars in Sri Lanka since the early 1950s gather in celebration of the World Volkswagen Day at Hotel Galle Face in Colombo, Sri Lanka, 01 July 2018. A Sri Lankan VW Beetle owners? club organized the rally. The Volkswagen Beetle has been a popular car in the island since the early 1950s and even now there are many which have been single owned or passed down to the second generation. EPA-EFE/M.A.PUSHPA KUMARA
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otprilike pola godine nakon što je proizveden zadnji primjerak, vrijeme je za dostojan oproštaj.

Naravno, govorimo o Volkswagenu i njegovoj legendarnoj Bubi. Ne samo da je to jedan od najprepoznatljivijih automobila u historiji već je s nakladom od 23 miliona primjeraka i preko 80 godina istorije bio jedan od najprodavanijih i najdugovječnijih modela uopće.

Američki ogranak Volkswagena se stoga odlučio dostojno oprostiti s ovim legendarnim modelom koji (zasad) nema nasljednika. Svaki kraj je početak nečeg novog, reći će umjetničke duše, a na kartu emocija zaigrat će i Volkswagen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Buba je definitivno otišla u historiju, a ova vremena su predviđena za neke druge ikone u nastajanju, naravno, električne.

U nastavku pogledajte video pod nazivom The Last Mileposvećen upravo ovoj Volkswagenovoj ikoni.

 

ASHA prodaja vozila