Početna Zanimljivosti Ovo je najbogatija porodica na svijetu, za minut zarade 70.000 dolara

Ovo je najbogatija porodica na svijetu, za minut zarade 70.000 dolara

Po minuti 70.000 dolara, po satu četiri miliona, a po danu 100 miliona dolara. Toliko zarađuje najbogatija porodica na svijetu koja stoji iza američkog trgovačkog lanca Walmart.

Porodica Walton teška je 191 milijardu dolara, prema Bloombergu, a samo u proteklih godinu dana njihovo je bogatstvo naraslo za 39 milijardi dolara.

Ne zaostaju puno ni druge američke dinastije.

Porodica Mars, koja svemirske cifre zarađuje prodajom čokoladica, u zadnjih je 12 mjeseci uspjela podebljati svoj novčanik za 37 milijardi dolara i tako doći do ukupnog bogatstva od 127 milijardi dolara, dok su Kochovi zaradili 26 milijardi i sada imaju 125 milijardi dolara.

A to su samo američke megabogate porodice.

Najbogatije porodice svijeta, preciznije njih 25, vlasnici su gotovo 1,4 biliona (eng. trillion) dolara, što je skok od 24 posto u odnosu na isto razdoblje lani, odnosno od nevjerovatnih 250 milijardi dolara.

Među njima su i kraljevska porodica Saud, po pretpostavci teška sto milijardi dolara, vlasnici modnog diva Chanel te talijanska porodica Ferrero zaslužna za mnogima omiljeni namaz od lješnjaka Nutellu kao i za TicTac bombone.

Dental Studio Prijedor