Početna Biznis Ovi trgovci u Srpskoj dobili su stimulacije u vrijeme pandemije

Ovi trgovci u Srpskoj dobili su stimulacije u vrijeme pandemije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trgovci u radnjama prehrambenih proizvoda su, osim zdravstvenih radnika, u stalnom bliskom kontaktu sa velikim brojem ljudi svaki dan, naročito oni koji rade na kasama. Njihov posao je zbog toga takođe izrazito rizičan u vrijeme pandemije korona virusa, a pri tom je prosječna plata naših trgovaca oko 740 maraka.

Ipak, pojedini poslodavci su odali priznanje svojim zaposlenima i uz posljednju platu podijelili i novčane stimulacije.

Jedna od tih kompanija je „Konzum“ koji u BiH ima više od 160 prodajnih objekata i više od 2.000 zaposlenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Konzum se svakodnevno suočava sa velikim izazovima kako bi u vrlo teškim uslovima prouzrokovanim širenjem korona virusa održali nesmetan rad u više od 160 svojih prodajnih objekata u Bosni i Hercegovini, te svojim kupcima obezbijedili adekvatnu ponudu, kvalitetnu uslugu i što je najvažnije sigurnu kupovinu. Timovi Konzumovih radnika svakodnevno rade na poslovima nabavke, logistike i transporta kako bi osigurali da, uprkos vanrednoj situaciji, roba nesmetano dospije na police prodajnih objekata. Snabdijevanje građana hranom i u ovako teškim, izazovnim i nepredvidivim okolnostima sve vrijeme funkcioniše bez zastoja, jer su nam potrebe kupaca uvijek na prvom mjestu – kaže za Srpskainfo Selma Karasalihović, PR menadžer.

S druge strane, više od 2.000 zaposlenih koji rade u Konzumovim maloprodajnim objektima, kako kaže, uprkos sveprisutnom strahu i neizvijesnosti, iz dana u dan ulažu ogromne napore uz dodatni teret koji podnose zbog izloženosti riziku od zaraze, kako bi pružili kupcima što je moguće kvalitetniju uslugu.

– Na svemu tome uprava kompanije im se posebno zahvalila i dodatno ih nagradila novčanom nagradom kao dodatak na redovnu platu za mart – ističe ona i dodaje da je visina osnovne plate u Konzumu ostala nepromijenjena.

Slična situacija je i u „Meraktoru BiH“ o čemu za Srpskainfo svjedoči i predsjednik Sindikalne organzacije u banjalučkom „Meraktoru“ Đuro Amidžić.

– Kao i svi trgovci, tako smo se i mi prilagodili novim uslovima rada koji podrazumijevaju stalno nošenje maski i rukavica na poslu. Drugačije je radno vrijeme, mjere higijene su na većem nivou, oprez je veći… – kaže Amidžić.

On kaže da su zaposleni u „Merkatoru“, upkros svemu, zadovoljni uslovima rada.

– Koliko mi je poznato, niko nije ostao bez posla, nikome nije smanjena plata. Osim toga, uz posljednju platu smo nagrađeni novčano zbog otežanih uslova rada. Takođe, poslodavac nam je uz posljednje dvije plate isplatio i regres. Mi smo zadovoljni – poručuje Amidžić.

Inače, „Merkator“ je protekle sedmice, uoči Vaskrsa, imao akciju „Uvijek tu za vas“ kojom je obezbijedio i uručio poklone na vrata 500 banjalučkih penzionera.

– Primarni cilj je bio da donacije pomognu onima koji su u nezavidnoj situaciji, ali i izmame osmijehe na lice, te ih podsjete da će uskoro sve ovo biti iza nas – poručuju iz “Mekatora”.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila