Početna BiH Ove kategorije vozila neće plaćati putarinu u Srpskoj

Ove kategorije vozila neće plaćati putarinu u Srpskoj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozila u vlasništvu lica sa invaliditetom, koja prevoze oboljele od rijetkih bolesti i Republičke uprave civilne zaštite oslobođena su plaćanja putarine na auto-putevima i brzim putevima u Srpskoj, potvrđeno je Srni u Vladi Republike Srpske.

 

Odluku o oslobađanju od plaćanja putarine donio je u srijedu Nadzorni odbor preduzeća “Autoputevi Republike Srpske” čime su Uprava i Nadzorni odbor ovog javnog preduzeća realizovali obaveze koje su im date zaključkom Vlade od 12. avgusta 2018. godine.

lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=176&loc=https%3A%2F%2Fsrpskainfo.com%2Fdonesena odluka ove kategorije vozila nece placati putarinu u srpskoj%2F&referer=https%3A%2F%2Fsrpskainfo - Ove kategorije vozila neće plaćati putarinu u Srpskoj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadzorni odbor “Autoputeva” usvojio je Pravilnik o postupku i načinu ostvarivanja prava na oslobađanje plaćanja putarine kojim su obuhvaćene pomenute tri kategorije.

Vlada je obavezala Upravu i Nadzorni odbor “Autoputeva” da oslobode od plaćanja putarine vozila u vlasništvu lica sa invaliditetom sa 80 odsto i više tjelesnog oštećenja i lica kod kojih je utvrđeno tjelesno oštećenje koje ima za posljedicu nesposobnost donjih ekstremiteta od najmanje 60 odsto.

Zaključkom Vlade povlastice su predviđene i za udruženja i saveze organizacija lica sa invaliditetom, koji imaju status udruženja od javnog interesa u Srpskoj, te da od plaćanja putarine budu oslobođena i vozila kojim se prevoze oboljeli od rijetkih bolesti u svrhu liječenja i vozila Republičke uprave civilne zaštite.

cera - Ove kategorije vozila neće plaćati putarinu u Srpskoj