Početna Svijet Ovako se spašava Zemlja: Baka u godinu dana očistila 52 plaže

Ovako se spašava Zemlja: Baka u godinu dana očistila 52 plaže

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pat Smith, 70-godišnja baka iz Cornwalla u Velikoj Britaniji, svjesna je problema zagađenja planete i daje sve od sebe kako bi pomogla riješiti taj problem.

Nakon što je pogledala dokumentarni film o plastičnom zagađenju jako se zabrinula. Te noći nije mogla ni spavati. Kada se sljedećeg jutra probudila, odlučila je da mora nešto poduzeti. Sebi je postavila izazov za tada nadolazeću 2018.godinu – željela je očistiti jednu plažu tjedno.

Ljudi iz njenog grada podržali su ideju i ona je zajedno s volonterima i svojim unucima očistila 52 plaže u Cornwallu i tako ispunila svoj izazov. Ali, to nije kraj priče, Pat je nastavila svoju misiju da svijet učini boljim mjestom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrenula je i kampanju ‘The Final Straw’ čiji je cilj podizanje svijesti o beskorisnosti i štetnosti plastičnih slamki kako bi ih njen grad i ostatak svijeta prestali upotrebljavati.

Slamke su odličan primjer potpuno nepotrebne jednokratne plastike. Sva plastika završava na odlagalištima i oceanima, ubijajući morski život. Svaka plastična slamka nadživjet će svaku osobu koja trenutno živi na planeti.

Mi smo odgovorni za našu planetu, a Pat Smith je pravi dokaz da uvijek postoji način na koji možemo dati svoj doprinos i tako promijeniti situaciju na bolje, prenosi Bright Side.

ASHA prodaja vozila