Početna BiH Ovako će se odvijati nastava na Univerzitetu u Banjaluci

Ovako će se odvijati nastava na Univerzitetu u Banjaluci

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nastava na Univerzitetu u Banjaluci izvodiće se uživo dok to god objektivne okolnosti dopuštaju.

U slučaju potrebe, dozvoljeno je i da se pređe na druge oblike nastave, uz saglasnost dekana fakulteta, zaključak je Senata Univerziteta koji je danas održao vanrednu sjednicu.

Kako su naveli, svaka članica Univerziteta ima mogućnost da dodatno prilagođava izvođenje nastave, uvažavajući okolnosti kao što je broj upisanih studenata, specifizičnosti predmeta ili broj i veličina studijskih grupa.

– Ako se odvija nastava na daljinu (onlajn), časovi se mogu prethodno snimiti, kako bi bili dostupni i onim studentima koji nisu imali pristup internetu ili iz drugih opravdanih razloga nisu mogli da prate nastavu – navodi se, između ostalog, u zaključku Senata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senat je, takođe, naglasio da nastava na daljinu nikako ne može predstavljati dostavljanje studentima samo prezentacija ili tekstova u PDF formatu i ovakav vid nastave će se smatrati neodržanom nastavom.

Iz Senata podsjećaju da se prilikom izvođenja nastave ili konsultacija obavezno primjenjivati sve zdravstvene preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila