Početna Humanost Ovaj dječak ima samo jednu želju…

Ovaj dječak ima samo jednu želju…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dejan Zorić (11) koji živi u teškim uslovima, u kući koja se urušava  sa bakom, djedom i ocem u selu Donji Agići kod Novog Grada (Bosanski Novi), ima samo  jednu želju – da dobije toalet gdje može da se normalno okupa i sobu  za učenje.

– Moji drugari u mom razredu imaju sviju svoju sobu i kupatilo, jedino  ja to nemam i zato mi je žao,  volio bih da imam svoju sobu i  kupatilo, da bih se mogao tuširati i da bih imao svoju sobu za učenje,  kao što oni imaju, priča Dejan.

Ovog jedanaestogodišnjeg dječaka, majka je ostavila prije nekoliko  godina i sa sobom povela njegovu mlađu sestru, koja mu mnogo nedostaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ja bih volio da mi se moja sestra vrati i da mi se napravi kuća,
zato što bih volio da moja sestra ide sa mnom u školu i da imamo svoju  sobu za učenje i igru. Ja ne bih volio da živim u gradu, volio bih da  živim ovdje u selu, zato što ne bih mogao da se odreknem svog sela  gdje sam rođen i svojih drugara, govori Dejan.

Svakog dana Dejan po brdovitom i teško prohodnom putu prepješači i po  deset kilometara na putu od kuće do škole. Iako nema uslove za učenje  kao njegovi vršnjaci, u školi postiže vrlo dobar uspjeh i  talentovan je sportista.

– Svakodnevno nestaje struje, gotovo svaki drugi dan, a o kompjuteru  samo mogu da sanjam, kao što imaju moji drugari, priča Dejan.

Dnevnick

ASHA prodaja vozila