Početna Lifestyle Ova hrana će vam osigurati učinkovito mršavljenje

Ova hrana će vam osigurati učinkovito mršavljenje

Mršavljenje je zapravo vrlo jednostavna formula – sve što trebate napraviti je jesti manje kalorija nego što ste sagorjeli.

Postoje neke namirnice koje vam u tome mogu pomoći, a koje će vam dati osjećaj sitosti, zbog čega nećete imati potrebe za hranom.

Jedna od zdravih namirnica uz koju je siguran osjećaj sitosti je grah. Grah je zasitan i jeftin te sadrži veliki izvor proteina. Bogat je vlaknima i sporo se probavljuje, a uz samo jedan obrok graha imat ćete dulji osjećaj sitosti, što će vas spriječiti da jedete više nego što vam je potrebno.

 

Redovita prehrana

Redovitoj prehrani možete dodati i više povrća koje će vam istovremeno smanjiti kalorije i napuniti vas vitaminima. Kalorične priloge kao što su tjestenina i krumpir možete zamijeniti povrćem, a pripremite ga na isti način kao i bilo koji drugi prilog, pa će jednako biti ukusno, a zdravije.

Ako ste veliki ljubitelj slatkog, možete se tu i tamo zadovoljiti s malo čokolade. Ali nemojte jesti bilo koju čokoladu, nego isključivo tamnu čokoladu u malim količinama. Crna čokolada će vam dati osjećaj sitosti, a za razliku od mliječne čokolade, neće vam otvarati apetit.

Dental Studio Prijedor