Početna Magazin Ova fenomenalna “dvojka” košta kao potpuno nova “sedmica” (VIDEO)

Ova fenomenalna “dvojka” košta kao potpuno nova “sedmica” (VIDEO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne treba mnogo trošiti riječi da bi se došlo do zaključka da je Volkswagenov Golf bio i ostao jedan od najpopularnijih automobila na prostorima bivše Jugoslavije, gdje ima duboko ukorjenjen kultni status.

Prve dvije generacije tog automobila proizvođene su u fabrici TAS, u Vogošći kraj Sarajeva, u periodu od 1976. do 1992. godine. Brojni Golfovi i danas krstare ulicama eks-ju gradova, od kojih dobar broj pripada drugoj generaciji proizvedenoj u TAS-u.

A da je kultni lik iz serije “Državni posao” Dragan Torbica možda i u pravu kada se pita “Koje je auto bolje od Golfa ‘dvojke’?” govori i jedan zanimljiv oglas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, holandska komapnija E&R Classics, koja se bavi restauracijom i prodajom prodajom starijih i novijih klasničnih automobila (oldtajmera i jangtajmera), prije nekog vremena je oglasila prodaju jedne fenomenalno očuvane “dvojke” GTI proizvedene 1988. godine. Ovog 32-ogodišnjaka u odličnoj formi pokreće motor od 1,8 litara sa 137 konjskih snaga, koji je 2017. godine imao “generalku”. Tada je i cijeli automobil, u mjeru u kojoj je to bilo potrebno, restauriran, i doveden u perfektno stanje.

Ovaj Golf je od tada prešao još oko 500 kilometara, dok nije dovezen u salon. Ono što je, kod njega i najzanimljivije svakako je cijena. A ona za ovaj GTI iznosi 19.950 evra, što baš i nije jeftino… Ipak, treba imati u vidu da automobili stariji od tri decenije dobijaju status oldtajmera, pa se i njihove cijene formiraju u skladu sa tim.

Poređenja radi, po sličnoj ili nešto malo višoj cijeni prodaje se još uvujek aktuelni modeli Golfa “sedmice” sa nekim od nižih paketa opreme.