Prijedor je od danas bogatiji za još jedno igralište. Ovo, 12. po redu, izgrađeno je na Aerodromskom naselju uz pomoć preduzeća “Komunalne usluge” i Grada Prijedora. Prijedorsko komunalno preduzeće od samog početka učestvuje u akciji ”Za srećno djetinjstvo”. Ovaj put odlučili su da pokažu svoju kreativnost i sami urade sve što je potrebno za igralište.

”Mi smo odlučili, kao društveno odgovorna kompanija, da gradu i djeci Prijedora doniramo jedno ovakvo igralište. Ono je proizvedeno rukama naših radnika, ništa nismo kupili i nadam se da ćemo u narednom periodu učestvovati u izgradnji budućih igrališta u Prijedoru”, istakao je Dalibor Grabež, direktor preduzeća ”Komunalne usluge” Prijedor.

Iz Gradske uprave ističu da je do sada u Prijedoru otvoreno 12 igrališta, a u planu su još dva, koja bi trebalo da budu realizovana na proljeće naredne godine.

”Grad Prijedor je od maja 2021. godine posvećen unapređenju kvaliteta života naših mještana, odnosno sugrađana. Posebno kada govorimo o mjesnim zajednicama. Dokaz tome je i realizacija projekta dječija igrališta ‘Za srećno djetinjstvo’. S ponosom možemo reći da danas otvaramo 12. igralište”, navodi Monja Kasalović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora.

Akciju ”Za srećno djetinjstvo” pokrenula je Gradska uprava, a podržali su je  prijedorski privrednici.

kozarski