Početna Prijedorski region Otvoreno dječije igralište u Donjoj Marićkoj

Otvoreno dječije igralište u Donjoj Marićkoj

Ulica u prijedorskom mjestu Donja Marićka poznata kao “ulica osmijeha” od danas je bogatija za dječije igralište koje su zajedničkih snagama uredili grad Prijedor i prijedorska preduzeća “Lipa drvo”i “Paspalj-komerc”.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović je zajedno sa predstavnicima ovih privrednih kolektiva mališanima , kojih u ovoj ulici ima preko 20, zvanično na upotrebu predao moderno opremljeno igralište.Riječ je o projektu ” Za srećno djetinjstvo” kojim je predviđena izgradnja desetak dječijih igrališta u gradu na Sani.

” Akcija koju smo pokrenuli za izgradnju dječijih igrališta nastavlja se tako u jednom selu, a ne samo u centru grada. Ideja i zamisao je, da tamo gdje ima veliki broj djece da zajedno sa našim privrednicima omogućimo toj djeci da imaju srećno djetinjstvo,a jedan od načina je da im obezbijedimo igralište”, rekao je Pavlović.

On se zahvalio privrednicima koji su se odazvali ovom pozivu i koji su donatori ovog igrališta, kao i preduzeću ” Komunalne usluge” koji su izvršili pripremne radove te firmi “Austronet” koja je pomogla ograđivanje i zaštitu igrališta mrežom.

” Imamo u planu izgradnju još 11 dječijih igrališta na području Prijedora tako da nastavljamo u tom pravcu i pozivam i ostale privrednike da nam se pridruže. Ova akcija je počela na Dan grada kada je grad donirao dva igrališta umjesto velikih manifestacija i ručkova i naišli smo na dobar odziv privrednika kojima je to prilika da taj način budu i društveno odgovorni”, rekao je Pavlović.
Predstavnik preeduzeća ” Lipa-drvo” Zorica Savić izjavila je da ovo nije prvi put da se odzivaju na poziv lokalne zajednice , u kojoj rade već 20 godina, da učestvuju u nekoj akciji.
“Posebno smo zadovoljni kada se radi o mladima i kada možemo da pomognemo sport i dječije veselje, ništa ljepše od toga”, kazala je Savićeva.

Aleksandra Komljenović ispred preduzeća ” Paspalj-komerc”d.o.o. izjavila je da su se i oni kao društveno odgovorna kompanija i ranije odazivali ovakvim akcijama.
” Ovim putem pozivam da se i drugi privredni subjekti odazovu ovoj akciji jer ovo ovdje će sada biti i neko središte sela gdje će se okupljati mještani svih generacija i gdje će odzvanjati dječiji osmijesi “, istakla je Komljenovićeva.

Mještanin Miladin Rendić, otac petoro djece, je istakao da će ovo igralište biti mjesto okupljanja mališana, ali i njihovih roditelja.
” Raduje nas ovo igralište jer se već vidi da se ovo biti mjesto druženja, veselja i dječijih osmijeha”, rekao je Rendić dodajući da je ovo dokaz da ima života na selu.

ASHA prodaja vozila