Početna BiH Otvorena teretana za osobe s invaliditetom

Otvorena teretana za osobe s invaliditetom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fitnes-centar i teretana za osobe s invaliditetom i fizičkim oštećenjima započeli su nedavno s radom u Sanskom Mostu, a radi se o projektu koji realizuje Savez udruženja invalidnih osoba USK.

Prema riječima Enesa Alibegovića, predstavnika Saveza, radi se o rehabilitacionom centru za pomenute osobe, a sve usluge biće potpuno besplatne.

“U tu svrhu nabavili smo sprave za vježbanje koje su posebno prilagođene invalidnim osobama. Osim fizičkih aktivnosti, jedan od naših ciljeva je da lica s invaliditetom izvedemo iz kućne izolacije, da se druže i vježbaju”, kazao je Alibegović.

Prema njegovim riječima, za najveći broj osoba s invaliditetom ovo je prvi doticaj s teretanom i većina ranije nije vježbala. Također, osmišljen je i poseban program vježbanja, tipski prilagođen svakom korisniku, pa se ono kreira individualno s obzirom na dijagnozu i potrebe pojedinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovakvi oblici fizičkih tretmana omogućuju usporavanje progresivnih mišićnih oboljenja, utiču na zdravlje, ali i psihičko stanje invalidnih lica. Zasad smo jako zadovoljni, kao i naši korisnici”, kaže Alibegović.

On navodi da rehabilitacioni centar ima i podršku zdravstvenih radnika, a uključuje i usluge masaže.

Nezavisne

ASHA prodaja vozila