U Prijedoru je večeras otvorena novogodišnja izložba Udruženja likovnih umjetnika našeg grada na kojoj su izložena djela 25 članova ovog udruženja. Ujedino je to bila prilika i da se svečano otvore galerija i atelje ULUP-a, koji se nalaze u prostru Vatrogasnog doma.

Biće to ujedno radni i izložbeni prostor, u kojem nas u narednom periodu očekuju brojni sadržaji, te mogućnost druženja sa umjetnicima, rekao je predsjednik ULUP-a, Boris Eremić.

– Mi smo na skupštini Udruženja donijeli odluku da volonterskim pristupom obogatimo kulturnu ponudu našeg grada. Da pored Galerije „Sreten Stojanović“ i Muzeja Kozare i mi nešto doprinesemo. Plan je da svaki član ULUP-a dobije priliku da u jednom mjesecu realizuje različite sadržaje, poput izložbi, tribina, koncerata, panela i slično – poručio je Eremić.

Izložba ima prodajno-humanitarni karakter, a sav novac prikupljen prodajom izloženih umjetnina biće utrošen u humanitarne svrhe, poručeno je iz ULUP-a. Izložba će biti otvorena do 6. januara naredne godine.

kozarski