Početna Prijedorski region Otvorena manifestacija ” Zlatne ruke Potkozarja”

Otvorena manifestacija ” Zlatne ruke Potkozarja”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Prijedoru je počela dvanaesta etno privredno -turistička manifestacija “Zlatne ruke Potkozarja” koja je ove godine okupila 43 izlagača narodnih rukotvorina.

Manifestaciju je otvorio zamjenik gradonačelnika Aleksandar Miljuš koji je istakao da je ovo prilika da građani Prijedora i njihovi gosti vide sve one pojedince i udruženja koja izrađuju narodne rukotvorine, njeguju etno stil i iz ličnog zadovoljstva ili iz tržišnih razloga žele pokazati šta mogu uraditi zlatne ruke Potkozarja.
“Gradska uprava pružila je priliku svima koji su željeli, a odziv je dobar, da ovdje pokažu šta umiju jer je ovo jedinstvena prilika i da se pokažu , ali i da se prodaju ručni radovi”, kazao je Miljuš.
Direktor Turističke organizacije Prijedora Amira Ganić je potvrdila da se među izlagačima nalaze četiri udruženja, pet radionica i 34 pojedinca koji se bave izradom rukotvorinama.
” Manifestacija ima izložbeni, takmičarski i prodajni karakter, a na zatvaranju manfiestacije biće proglašeni i nagrađeni najoriginalniji eksponat i najbolje uređen izložbeni štand po ocjeni stručnog žirija ” kazala je Ganićeva.
Cilj manifestacije je promocija tradicionalnih etno vrijednosti naroda Potkozarja.
Organizatori “Zlatnih ruku Potkozarja” su Turistička organizacija grada Prijedora i grad Prijedor. U svečanosti otvaranja ovogodišnje manifestacije učestvovali su folklorna sekcija i muška vokalna grupa Kulturno-umjetničkog društva “Kozara “iz Prijedora.