Trinaesta državna i 41.međugradska izložba sitnih životinja Prijedor 2022 zvanično je otvorena u Sportskoj dvorani Mladost.

Okupila je oko 100 izlagača iz 20 gradova BiH. Izloženo je preko 1500 eksponata golubova, rasne živie , kunića i egzotičnih ptica.
Organizator manifestacije je Udruženje Golub Prijedor, a podrška je stigla i iz Savjeta za uzgoj i zaštitu sitnih životinja BiH.

Mi smo zadovoljni, ma da je planirano da bude daleko bolje, ali jednostavno nismo bili u mogućnosti. Bez obzira na sve izložba je po našem mišljenju dobra, dodao je Mladen Goronjić, predsjednik Udruženja Golub Prijedor
Izložba je jako lijepa, raznolika, a posebno interesantna za mlađe posjetioce. Pokušavamo ove nove generacije približiti prirodi i sitnim životinjama, dodao je Edin Jabandžić, predsjednik Savjeta za uzgoj i zaštitu sitnih životinja BiH.

Izložbu je podržao i Grad Prijedor, a u obilasku je pored građana te učenika prijedorskih škola bio i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor.

Izložba sitnih životinja u Sportskoj dvorani Mladost trajaće do nedjelje, kada će biti održana i berza sitnih životinja i proglašeni najljepšio eksponati. Za posjetioce je otvorena od 08:00 do 21:00 čas.