Početna Prijedorski region Otvoren renovirani i dograđeni vatrogasni dom

Otvoren renovirani i dograđeni vatrogasni dom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Prijedoru je danas otvoren rekonstruisani i dograđeni objekat Vatrogasnog doma, u koji je uloženo oko 1,73 miliona KM.

Završetak radova svečanim presijecanjem trake ozvaničili su gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Nebojša Miljuš.

Đaković je novinarima izjavio da je završen glavni dio poslova na uređenju i dogradnji doma, te da su i grad i ova jedinica dobili izuzetno funkcionalan objekat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vatrogasci će sada moći da smjeste sva vozila kojima raspolažu, a imaju i dobre uslovne prostore za dalji život i rad”, istakao je Đaković.

On je dodao da je ovim objektom i Gradska uprava dobila novi prostor, i to za smještaj Civilne zaštite, kancelarija Mjesne zajednice Centar, kao i novu salu za vjenčanja.

“Vatrogasna jedinica u Prijedoru je izuzetno profesionalna, obavlja mnogo teških, odgovornih i opasnih poslova i mi smo se trudili da je osposobljavamo i materijalno, ali i ljudstvom”, rekao je Đaković.

U dogradnji Vatrogasnog doma učestvovao je Vatrogasni savez Republike Srpske, čiji je predsjednik Upravnog odbora Mile Spasojević čestitao gradu Prijedoru i vatrogascima na ovom izuzetno modernom i funkcionalnom objektu.

“Vjerujem da će ovi poboljšani uslovi rada omogućiti efikasniji rad vatrogasaca, a ujedno bih čestitao i gradonačelniku, koji je prepoznao potrebe Vatrogasne jedinice i planirao sredstva za ove namjene”, izjavio je Spasojević.

On je dodao da je Vatrogasni savez Republike Srpske formiran 2000. godine i tada je bilo svega 20 vatrogasnih jedinica u tom savezu.

“Zahvaljujući radu u Vatrogasnom savezu sada sve opštine u Republici Srpskoj ima vatrogasne jedinice, izuzev tri manje opštine čije su jedinice u fazi formiranja”, rekao je Spasojević.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Nebojša Miljuš potvrdio je da je u radove na novom Vatrogasnom domu uloženo oko 1,73 miliona KM kako bi stari objekat dobio moderan izgled i bio funkcionalniji.

“Rekonstrukcijom i proširenjem dobijen je veći prostor sa oko 2.300 metara kvadratnih i sedam garažnih prostora za smještaj savremenih vatrogasnih vozila koja zbog svojih tehničkih karakteristika zahtijevaju višu garažu, zamijenjene su stare i dotrajale instalacije, uređena unutrašnjost i vanjski izgled zgrade, ali veoma je bitno što smo dobili direktan izlaz na saobraćajnicu prema zapadnim dijelovima grada”, rekao je Miljuš.

On je napomenuo da je rekonstrukcija finansirana namjenskim sredstvima iz budžeta grada.

Miljuš je dodao da je rekonstrukcija trajala dvije godine i da su na ovaj način stvoreni mnogo bolji uslovi za rad četrdesetak vatorgasaca, kao i da su im planovi za budućnost vezani za nabavku vatrogasnog vozila za spasavanje sa visina /auto-ljestve/.

ASHA prodaja vozila