Početna Prijedorski region OTVOREN OBNOVLJENI ODJEL HITNE POMOĆI DOMA ZDRAVLJA SANSKI MOST

OTVOREN OBNOVLJENI ODJEL HITNE POMOĆI DOMA ZDRAVLJA SANSKI MOST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Renovirani i rekonstruisani odjel hitne pomoći Doma zdravlja u Sanskom Mostu svečano je danas otvoren u prisustvu najviših zvanica Unsko-sanskog kantona i Općine Sanski Most, medicinskih radnika i ostalih gostiju.

 

Hitna pomoć je jedna od najvažnijih karika u zdravstvenom sistemu, na ovome mjestu se poduzimaju neodložne i neophodne medicinske intervencije, pravovremenim ukazivanjem primarne pomoći spašavaju se ljudski životi. U proteklih mjesec dana obavljeni su temeljiti građevinski radovi, cijeli odjel je dobio potpuno novu i funkcionalnu dimenziju, stvoreni su idealni uslovi za rad i boravak pacijenata i osoblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekat rekonstrukcije koštao je oko 65 hiljada maraka, a pomogla ga je Vlada USK koja je iz budžetskih sredstava izdvojila 30 hiljada maraka, dok su preostala sredstva osigurali sam Dom zdravlja, kao i velikodušni donatori. Prisutnima su se ovom prilikom obratili direktorica Doma zdravlja Sanda Čekić, ministrica zdravstva u Vladi USK Nermina Ćemalović, kantonalni premijer Mustafa Ružnić, i načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović, te je istaknuto kako se zajedničkom saradnjom mogu realizirati projekti čiji je cilj poboljšanje kvaliteta života građana.

 

Za građane Općine Sanski Most obnovljeni i rekonstruisani Odjel Hitne pomoći imaće ogroman značaj, a nivo i kvalitet zdravstvenih usluga biće na mnogo višem nivou nego što je to sada. Poslednji put ovaj odjel u sanskom Domu zdravlja adaptitan je davne 1981. godine i medicinari su na ovome mjestu radili u vrlo teškim uslovima, ali i pored toga u svakom trenutku bili na usluzi pacijentima, ispunjavajući temeljito i savjesno svoju osnovnu dužnost.

ASHA prodaja vozila