Početna Kultura OTVOREN KONKURS ZA ČETVRTO MEĐUNARODNO BIJENALE RADOVA NA PAPIRU

OTVOREN KONKURS ZA ČETVRTO MEĐUNARODNO BIJENALE RADOVA NA PAPIRU

Muzej Kozare, uz podršku Grada Prijedora, raspisao je konkurs za učešće na Četvrtom međunarodnom bijenalu radova na papiru “Prijedor 2022”.
Izložbene kategorije su crtež i grafika, slikarstvo i intermedija. Izbor tema i tehnika je slobodan, maksimalno dozvoljena dimenzija je format A4, u svakoj od tri kategorije nagrada je 500 evra, a na konkurs mogu da se prijave najviše dva rada, isključivo u istoj izložbenoj kategoriji.

Nagrade ne moraju biti dodijeljene u svim izložbenim kategorijama, a svi prvonagrađeni radovi postaju dio likovne zbirke Muzeja Kozare pošto novčana nagrada podrazumijeva otkup rada.

Samo originalni radovi, nastali u posljednje dvije godine, koje selekciona komisija bude vrednovala kao djela visokog umjetničkog i profesionalnog dometa, biće prihvaćeni za izlaganje, a izložbe će biti organizovane u avgustu i septembru u Prijedoru, u Muzeju Kozare i u Galeriji “Sreten Stojanović”.

Žiri čine likovni umjetnici Sara Marija Šikluna sa Malte, Savo Peković iz Srbije i Rudi Benedik iz Austrije, a selekcija i žiriranje radova radiće se od 25. do 27. maja ove godine.

Konkurs je otvoren do 31. marta 2022. godine, a detaljne informacije i obrasci dostupni su na zvaničnim stranicama Muzeja Kozare http://www.muzejkozare.org/ i Bijenala /bijenale-prijedor.com/.

Međunarodno bijenale radova na papiru Prijedor je dobilo krajem 2015. godine, zahvaljujući inicijativi direktora Muzeja Kozare Zorana Radonjića i njegovoj ideji da se na ovaj način publici da kvalitetan likovni događaj, da se obogati zbirka Muzeja Kozare, da se grad promoviše u svijetu umjetnosti i da se upotpuni imidž grada slikara, grada domaćina likovne kolonije “Sreten Stojanović” i grada murala.