Početna Prijedorski region OTVOREN 6. „BIJELI TURNIR“: TENIS KAO NEKAD

OTVOREN 6. „BIJELI TURNIR“: TENIS KAO NEKAD

Šestim po redu „Bijelim turnirom“ Teniski klub „Dr Mladen Stojanović“ nastavio je obilježavanje 90 godina postojanja i rada. Turnir je okupio preko 70 učesnika, a pored domaćih tenisera i teniserki bili su tu i gosti iz Srbije. „Bijeli turnir“ je nešto po čemu je Prijedor postao prepoznatljiv, a riječ  je o tuniru u kojem  su svi učesnici obučeni u bijelo i igra se drvenim reketima. Omaž je to vremenu kad je klub osnivan i kad je Mladen Stojanović igrao tenis, poručuju iz ovog kluba

– Vjerujem da bi Mladen bio srećan da može da nas vidi danas. Mi smo veoma sretni, jer ovo nije samo praznik sporta i našeg kluba, već i veliki dan za grad i sve Prijedorčane, ali i naših gostiju. Jer ovo je prelijepa slika koju šaljemo s „Bijelog turnira“  – poručio  je Goran Nović,   predsjednik TK „Dr Mladen Stojanović“.

Ovakvi turniri su rijetki, a nose duh nekog davnog vremena, i zato rado dolazimo u Prijedor, poručili su gosti iz Beograda.

– Osmi put dolazimo u Prijedor, i rado se odazivamo na pozivima. Ovaj klub je jedan prelijepi cvijet, koji treba nastaviti zalivati, radovati se njegovim uspjesima, ali ga treba i bodriti kad dođu malo lošiji dani  – rekao je Mladen Zdjelar  iz beogradskog TK „Agrimes“.

Pokrovitelj turnira, kao i sinoć održane svečane Akademije je grad Prijedor. Iz Gradske uprave poručuju da je devet decenija postojanja ovog kluba nešto na šta svi treba da budemo ponosni.

– Grad će nastaviti da pruža bezrezervnu podšrku TK „Dr Mladen Stojanović“. Jer ovdje rade profesionalci, koji su požrtvovani i koji dodnose rezultate. I ovaj „Bijeli turnir“ je nešto što je svojstvevo klubu i nešto po čemu je Prijedor prepoznatljiv – izjavila je Danijela Dodoš, šef kabineta gradonačelnika Prijedora.

Održavanje turnira podržala je i Željka Cvijanović, predsjednik RS, a sponozor je kompanija „ArcelorMittal Prijedor“.

kozarski.com