fbpx

Otvoren 12.Festival crteža i muzike

U Galeriji Sreten Stojanović u Prijedoru je svečano otvoren 12.Festival crteža i muzike koji je okupio trinaest studenata sa Fakulteta primenjenih umetnosti iz Beograda i banjalučke akademije uz podršku mentora Slobodana Kajteza i Nenada Nastića.

Direktor Galerije Tihomir Ilijašević je potvrdio da je tema ovogodišnjeg festivala biti zgrafito, odnosno da će to biti tehnika kojom će raditi učesnici ovog programa.

” To je srednjevjekovna tehnika koja do sada nije viđena ovdje i koja se radi u malteru , u reljefu i bojom, a ovo je ujedno nastavak veoma uspješne saradnje sa Fakultetom primjenjenih umjetnosti u Beogradu” rekao je Ilijašević.

On je dodao da će umjetnici stvarati svakodnevno u prostoru galerije i pred očima publike, što je specifičnost ovog festivala.
Budući da je riječ o Festivalu crteža i muzike , na njegovom otvaranju održan je koncert beogradskog dueta Vlada i Bajka.
Bajka, odnosno Dragutin Balaban izjavio je novinarima, da je iako potiče iz ovih krajeva, prvi put nastupa u Prijedoru.

“Žao mi je što mi roditelji nisu živi jer bi bili jako ponosni.Mi isključivo nastupamo uživo i trajemo već 45 godina”, rekao je Balaban.
Vladimir Marković, poznatiji kao Vlada u ovom duetu je dodao da oni stalno rade na osvježavanju repertoara.

Festival crteža i muzike se završava 6.jula kada će biti izloženi i radovi koji su na njemu nastali , a za kraj je najavljen nastup DŽipsi džez gitarista iz Zagreba Orjena Riđanovića i Milivoja Majdaka.
Festival crteža i muzike je dio programa ovogodišnjeg Kulturnog ljeta u Prijedoru.

(Prijedorgrad.org)

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila