fbpx

Otkriveno ko je unajmio šestoricu Splićana da “rasture” Beograd: U grupi kriminalaca i jedan Hercegovac

Splićane koji su učestvovali u neredima na južnoj tribini stadiona Partizana, u srijedu navečer na derbiju Partizana i Crvene zvezde, unajmio je kriminalac iz beogradskog podzemlja koji je povezan sa škaljarskim kriminalnim klanom.

Također, ovaj medij piše kako su trojica Hrvata Ante Firić (26) i Damir Tovarović navodno za svoje “usluge” dobili 10.000 eura da dođu u Beograd i sudjeluju u okršaju frakcija Grobara s ciljem zauzimanja tribine, odnosno u tučnjavi za prevlast na tribini, iza čega se kriju kriminalne pobude.

Srbijanska navijačka scena u velikoj je mjeri povezana s krim miljeom, a tamošnje navijačke grupe produžena su ruka raznim kriminalnim grupama koje svoj interes vide upravo u navijačkim grupama, vladavini na tribinama…

Kako bilo, tučnjava frakcija odjeknula je medijskim prostorom, ne samo u regiji, nego i u ostatku Evrope. Tim više što su na površinu izašle upravo kriminalne pobude, a javnosti je posebno zanimljivo, odnosno javnost se pita što su šestorica Splićana, kršnih i žestokih momaka iz Dalmacije koji nemaju apsolutno nikakve veze s navijačkom subkulturom, radila na Partizanovom Jugu.

Navodno je Filip Korać, desna ruka šefa Zemunskog klana Luke Bojovića, s izvjesnim hercegovačkim kriminalcem dogovorio sve detalje akcije. On je angažirao svoje ljude da dođu u Beograd i izazovu haos.

Blic

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila