Početna BiH Otkrivamo šta se dešavalo na burnoj sjednici Predsjedništva DNS

Otkrivamo šta se dešavalo na burnoj sjednici Predsjedništva DNS

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik DNS Darko Banjac je na današnjoj sjednici Predsjedništva stranke podnio ostavku, ali je lider Marko Pavić nije prihvatio, tvrdi za Srpskainfo nekoliko izvora iz Predsjedništva.

Banjac za Srpskainfo nije želio da govori na ovu temu, a u izjavi za pojedine medije pokušao je da demantuje podnošenje ostavke, nezadovoljan kandidaturom Draška Aćimovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH.

– Darko Banjac je na Predsjedništvo DNS došao sa svojim prijedlogom za ministra, ali nije htio odmah da otkrije o kome se radi. Nakon što je Pavić predložio Aćimovića, Banjac je burno reagovao, rekao da podnosi ostavku, ali je Pavić nekako uspio da ga smiri – tvrdi naš odlično obaviješten izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Srpskainfo saznaje, nezadovoljstvo u vrhu DNS ovim nije riješeno. Prema riječima naših izvora, upitno je da li će SNSD prihvatiti kandidaturu Aćimovića, kao jednog od ministara iz Republike Srpske, jer se mnogima ne sviđa ideja da ovaj nekadašnji kadar SDP BiH bude dio „reprezentacije“ iz RS koja ima zadatak da složno nastupa i u Savjetu ministara brani interese Srpske. Naši sagovonici ne isključuju mogućnost da SNSD od DNS zatraži drugog kandidata za ministra iz reda „ostalih“.

Da li će ponovo da bude kako Milorad Dodik kaže?

Srpska Info

ASHA prodaja vozila