Početna Svijet Otac osmoro djece objasnio zašto mu je supruga i dalje važnija od...

Otac osmoro djece objasnio zašto mu je supruga i dalje važnija od njih

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MIKE Berry je bloger, pisac i otac osmoro djece. Osim toga, autor je i nekoliko priručnika za obitelji s posvojenom djecom. Ipak, redovno naglašava kako svojoj supruzi Kristin uvijek daje prednost pred djecom, a o svemu je progovorio i u već nekoliko navrata.

“U 20:30 navečer obično uputim prvo upozorenje svojim dvjema kćerkama koje su tinejdžerke”, objasnio je te rekao kako im svake večeri u 21 sat kaže kako je vrijeme da odu na kat, a one gotovo svaki put raspravljaju s njim o tom pravilu.

“Ne morate ići u krevet, ali ne možete ostati u dnevnoj sobi iza 21 sat. To je naše vrijeme. Nismo se vidjeli cijeli dan i većinu dana bili smo fokusirani na vas i na posao. I mi trebamo vrijeme za nas”, otkrio je kako izgleda njegovo objašnjenje zašto ne propušta svaki slobodan trenutak provesti s Kristin.

“Roditelji smo gotovo 15 godina i nikada nismo dopustili djeci da dominiraju svim našim vremenom tijekom dana. Dominiraju većinom, mislim, ali ne svim. Mi volimo našu djecu i mislimo da je naša uloga u njihovim životima važna. Davno smo se obvezali da ćemo im biti pri ruci i da ćemo ostati uključeni u njihove živote. Ali postoji i nas dvoje i naša veza. Postoji zdravlje našeg braka koje moramo uzeti u obzir”, uvjeren je Mike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Stup naše obitelji nisu naša djeca. Oni su podloga i ukras površinske strukture, ali oni nisu jezgra koja povezuje ovaj kaos. To si ti – ti i tvoja žena, ti i tvoj muž, ti i tvoj partner. Tvoja je odgovornost da vodiš svoju obitelj i svoj dom. Djeca se ugledaju na vas dvoje, na vaš primjer i smjer u kojem idete”, objasnio je sve razloge zbog kojih je strog kada je u pitanju provođenje vremena s bračnom partnericom.

Kako je istaknuo, i prije djece su postojali njih dvoje te su si obećali da će zauvijek ostati zajedno.

“Onda su stigla ova prekrasna djeca. Zahvalni smo na tome, ispunili su naš život radošću. Ali naš savez je svet. Naš savez je posvećen. I nas dvoje moramo ga štititi”, uvjeren je.

Osim toga, istaknuo je kako će djeca otići, a Kristin će ostati uz njega zauvijek. Također, uvjeren je kako djeca najbolje uče iz primjera.

“Kristin i ja često se podsjećamo da odgajamo odrasle ljude, a na djecu. Ne znam za tebe, ali želim da moja djeca odrastaju sa zdravim pogledom na veze – hodanje, zaruke, brak. Želim da im zdravlje našeg braka daje sliku onoga što je to, ili barem što bi to trebalo biti. Zato ja na prvo mjesto stavljam ženu, a onda njih. Blizu su, ali su na drugom mjestu”, zaključio je.

ASHA prodaja vozila