Početna Prijedorski region OSVEŠTAN HRAM SVETOG VASILIJA OSTROŠKOG U GORNJIM ORLOVCIMA

OSVEŠTAN HRAM SVETOG VASILIJA OSTROŠKOG U GORNJIM ORLOVCIMA

U prisustvu velikog broja vjernika i uz sasluženje sveštenstva episkop banjalučki, vladika Jefrem danas je osveštao hram Svetog Vasilija Ostroškog u Gornjim Orlovcima .

Mjesni paroh Ratko Hrvaćanin rekao je da je izgradnja hrama počela 2009., a završena 2020.godine.

– Pored kumova u izgradnji crkve učestvovali su i sami parohijani,kao i jedan broj prijedorskih privrednika, gradska uprava a pomoć je stigla i sa republičkog nivoa – rekao je Hrvaćanin.

Porodica Simić iz Gornjih Garevaca sa zadovoljstvom je prihvatila poziv da budu kumovi ovog hrama u čijoj izgradnji su učestvovali od samog početka.

-Za nas je poziv bio velika čast pa smo u izgradnji hrama učestvovali od prvog dana, pa evo do samog osveštanja- rekao je Simić.

Crkva u Gornjim Orlovcima smještena je izmđu dva naselja, jednog novog i jednog starog i mjesto je njihovog povezivanja,rekao je gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović .On je dodao da je i u izgradnji ovog vjerskog objekta jednim dijelom učestvovao grad Prijedor.

-Grad Prijedor podržava ovakve akcije, podržava SPC. Imamo obezbijeđena sredstva u budžetu za vjerske zajednice, a samim tim i SPC i gdje god bude neophodno grad će pomagati i pomagao je izgradnju vjerskih objekata – izjavio je Pavlović.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila