fbpx

Osumnjičenom policajcu za svirepo ubistvo Irene Predojević produžen pritvor još tri mjeseca

Okružni sud u Prijedoru produžio je pritvor za još tri mjeseca suspendovanom policajcu Goranu Jeličiću iz Kozarske Dubice, osumnjičenom za svirepo ubistvo sugrađanke Irene Predojević izvršeno 2005. godine.

Jeličiću je pritvor produžen zbog uznemirenja javnosti ukoliko se osumnjičeni bude brani sa slobode, te što se za krivično djelo teškog ubistva koje je Jeličiću stavljeno na teret može izreći zatvorska kazna od 10 i više godina robije.

– Jeličić je policijski službenik, krivično djelo dogodilo se u maloj sredini kao što je Kozarska Dubica, pa bi puštanje na slobodu osumnjičenog izazvalo uznemirenje javnosti – objasnio je izvor Srpskainfo iz istrage.

Pritvor za Jeličića zatražen je i zbog toga što bi osumnjičeni, mogao uništiti dokaze, ali i uticati na svjedoke bitne za budući krivični postupak.

– Postoji opravdana sumnja da će osumnjičeni ukoliko ga puste na slobodu uticati na dalju istragu, jer se još uvijek traga za određenim predmetima koji bi se mogli povezati sa svirepim ubistvom, a neophodno je izvršiti i određena veštačenja – objasnio je izvor Srpskainfo.

Podsjetimo, Jeličić je uhapšen u novembru prošle godine u akciji kojom je rukovodilo Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru.

Tokom saslušanja pred tužiocima, Jeličić se branio ćutanjem.

– Ponašanje osumnjičenog tokom saslušanja moglo bi se opisati jako čudnim. U jednu ruku pokušavao je da bude hladnokrvan prema onome što su ga pitali, ali je daleko od toga. Uglavnom Jeličić je na sva pitanja ćutao, ali je verovatno savjetovan da tako učini – izjavio je ranije izvor iz istrage.

Irena Predojević ubijena je u noći između 6. i 7. avgusta 2005. godine kada se nakon noćnog izlaska vraćala kući. Te noći je sa prijateljicama bila u nekoliko kafića, a posljednji put je viđena na jednoj od raskrsnica. Od tada joj se izgubio svaki trag. Porodica je ujutro prijavila nestanak, a tijelo je pronađeno na divljoj deponiji u selu Božići, u blizini kuće u kojoj je živjela s roditeljima.

Uslijedili su dani, mjeseci i godine agonije kako za porodicu, tako i za istražioce. Zbog stravičnog ubistva saslušavani su mnogi, čak je bilo i onih koji su priznavali zločin pod nerazjašnjenim okolnostima, pa povlačili to priznanje, jer je utvrđeno da su ga dali pod prisilom.

Detaljno “češljanje” terena u istrazi ubistva Irene Predojević i provjeravanje sumnjivih osoba povezanih sa kriminalnim podzemljem dovelo je i do rješavanja serijskih ubistava izvršenih u Kozarskoj Dubici u režiji Gorana Kotarana. Iako nije bilo dokazano za tako nešto većina je upravo njemu pripisivala da je povezan sa ubistvom Predojevićeve.

Polio je benzinom

Tokom uviđaja na mjestu ubistva Irene Predojević utvrđeno je da je ubica u cilju prikrivanja tragova mučkog zločina djevojku polio benzinom i zapalio. Ovaj zločin šokirao je javnost, a novi šok uslijedio je nakon hapšenja policijskoj službenika Gorana Jeličića.

(Srpskainfo)

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila