Početna Vijesti Osumnjičeni za BRUTALNO UBISTVO STARCA ostaje iza rešetaka

Osumnjičeni za BRUTALNO UBISTVO STARCA ostaje iza rešetaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kantonalni sud u Novom Travniku donio je rješenje kojim se prihvata prijedlog travničkog Kantonalnog tužilaštva, te za još dva mjeseca produžio pritvor Adiju Jašareviću, koji se sumnjiči da je, zajedno sa jedim maloljetnikom, iz koristoljublja ubio 86-godišnjeg Abdulselama Halepića u bugojanskom naselju Vesela.

– Pritvor po rješenju Suda počinje teći od 1. marta 2019. godine i može trajati do 1. maja 2019. godine ili do nove odluke Suda – potvrđeno je iz Tužilaštva SBK.

Jašarević se tereti za krivično djelo ubistvo iz koristoljublja u saizvršilaštvu, a pritvor mu je produžen zbog bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultovati uznemirenjem javnosti, budući da se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili veća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubistvo starca u bugojanskom naselju Vesela počinjeno je 28. januara, oko 12.30 sati.

Jašarević je brzom reakcijom policije uhapšen 1. februara, nedugo nakon što je za njim raspisana potjernica zbog sumnje da je ubio 86-godišnjaka. On je, kako je ranije potvrđeno, tokom krim-obrade u policiji priznao zločin.

Uhapšen je u Donjem Vakufu, nakon prijave savjesnih građana, koji su pozvali policiju i prijavili gdje se nalazi. Nekoliko sati kasnije uhapšen je i maloljetnik za kojeg je utvrđeno da je učestvovao u zločinu.

Istragom je utvrđeno da je motiv ovog zločina koristoljublje. Jašarević je, navodno, za Halepića povremeno obavljao neke sitne poslove, te je znao da on prima austrijsku penziju, te da bi u kući mogao imati veću količinu novca.

S obzirom na to da je na tijelu pronađeno više povreda po cijelom tijelu u vidu uboja i modrica, utvrđeno je da su ga tukli kako bi im kazao gdje krije novac, a to nesrećni starac nije izdržao.

Ipak, razbojnici su ostali kratkih rukava, jer im Halepić nije otkrio gdje drži novac, koji je pronađen tokom uviđaja u kući.

(Faktor)

ASHA prodaja vozila