Početna Crna hronika Osumnjičeni da su za dva mjeseca ukrali 20 golfova

Osumnjičeni da su za dva mjeseca ukrali 20 golfova

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Nedima Buljubašića (20) i Denisa Krdžalića (20) iz Tešnja Policijska uprava Doboj podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj zbog sumnje da su za dva mjeseca ukrali 20 golfova.

Protiv njihovog sugrađanina Albina Starčevića (28) podnesen je uzvještaj zbog sumnje da je ta vozlila kupovao, rasklapao, sjekao i prodavao.

Naime Buljubašiću i Krdžaliću na teret se stavljaju dvije krađe i dvije teške krađe, a Starčeviću krivično djelo prikrivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako saznajemo, u pitanju su automobili golf 2 i golf 3, od kojih su neki pronađeni cijeli, a neki u dijelovima.

Kako su naveli iz dobojske policijske uprave, navodeći inicijale, sumnja se da su osumnjičeni za krađu auta golfove krali od sredine decembra 2019. godine pa do početka februara 2020. godine.

“Sumnjiče se za krađu ukupno 20 automobila golf i za tri pokušaja krađe automobila, te zasad neutvrđen broj krađa registarskih oznaka za vozila”, naveli su iz policije.

Najviše su krali na području Policijske uprave Doboj, Policijske uprave Banjaluka, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, Tuzlanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Srednjobosanskog kantona.

Za Starčevića se sumnja da je u pomenutom periodu na području opštine Tešanj, FBiH, kupio navedene automobile za koje je znao da su veće vrijednosti od cijene po kojoj ih je platio.

On ih je rasklapao i sjekao na sekundarne sirovine u dvorištu svoje kuće, te takve prodavao preduzeću za prodaju sekundarnih sirovina u toj opštini.

Kako navode iz policije, pojedine dijelove zadržavao je za sebe, radi dalje prodaje i sticanja protivpravne imovinske koristi.

“Protiv navedenih lica Policijska uprava Doboj je u junu prošle godine podnijela izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, zbog otuđenja četiri putnička automobila.

Nakon izvršene kriminalističke obrade 15. Februara 2020. godine, navedena lica su uz ivještaj predata u dalju nadležnost OJT Doboj”, naveli su iz policije.

nezavisne.com