Početna BiH Osumnjičeni da su oštetili Islamsku vjersku organizaciju za 1,5 miliona KM

Osumnjičeni da su oštetili Islamsku vjersku organizaciju za 1,5 miliona KM

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka izvještaj protiv tri osobe osumnjičene da su pričinile materijalnu štetu od oko milion i po KM islamskoj vjerskoj organizaciji u Banjoj Luci.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banja Luka izvještaj je podnesen jučer protiv A. H. iz Čelinca i O. K. iz Banje Luke zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba položaja odgovornog lica, te lica M.S. iz Zenice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo zaključenje štetnog ugovora.

Neslužbeno, riječ je o Almiru Hodžiću iz Čelinca, Muhedinu Spahiću iz Zenice i Osmanu Kozliću iz Banje Luke. Ef. Kozlić bio je muftija u Banjoj Luci četiri godine, od 2014. do 2018., kada je premješten za glavnog imama u Njemačkoj. Nešto kasnije imenovan je za prvog muftiju novoosnovanog Mešihata Islamske zajednice Bošnjaka u zapadnoj Evropi.

“Prijavljena lica sumnjiče se da su navedena krivična djela počinila u toku 2016. godine obavljajući poslove predstavnika i odgovornih lica u islamskoj vjerskoj organizaciji u Banjoj Luci istoj pričinili materijalnu štetu u iznosu od oko 1.500.000 KM”, saopšteno je iz Policijske uprave Banja Luka.