Početna Vijesti Osuđena na šest godina zatvora zbog seksa sa tinejdžerom kojeg je usvojila

Osuđena na šest godina zatvora zbog seksa sa tinejdžerom kojeg je usvojila

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada žena osuđena je na šest godina zatvora zbog seksa sa sinom kojeg je posvojila.

Nakon anonimne dojave, policija je u maju ove godine privela Loren Majrs (26) iz Floride zbog seksualnih odnosa sa 17-godišnjakom.

I to ne bilo kojim 17- godišnjakom, nego s tinejdžerom kojeg je usvojila i kojem je trebalo da predstavlja majčinsku figuru. Policiji je priznala da su ‘u periodu od oko dva mjeseca imali seksualne odnose sedam ili osam puta, kod kuće, ali i na nekim drugim lokacijama’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majrs je preuzela privremenu brigu o tinejdžeru dok je radila kao socijalna radnica za agenciju “Families First Network”, koja organizuje udomiteljsku i drugu adekvatnu brigu za djecu bez adekvatnog roditeljskog staranja.

Nakon presude za seksualno zlostavljanje, dobila je otkaz.

U međuvremenu je usvojila mladića, a samo nekoliko dana prije nego što je okončan postupak usvajanja, isplivalo je da ona ima neprimjerene odnose s tinejdžerom koji joj je povjeren na brigu.

U razgovoru s policijskim istražiocima, tinejdžer je rekao da ‘ne misli kako su napravili nešto loše’.

“Nije me silovala, a ja ću ionako uskoro napuniti 18 godina”, izjavio je policiji.

Osim zatvorske kazne, Majrs će biti upisana u registar seksualnih prestupnika do kraja života, a sud joj je zabranio bilo kakav kontakt sa žrtvom i svim ostalim maloljetnicima, prenosi “24sata.hr”.

ASHA prodaja vozila