Početna Prijedorski region Oštrije mjere daju povoljan rezultat u Dubici

Oštrije mjere daju povoljan rezultat u Dubici

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Kozarskoj Dubici tokom vikenda nije bilo osoba inficiranih virusom korona, potvrdio je za Srpskainfo Radenko Reljić, komandant Štaba za vanredne situacije ove opštine.

Ovdje su 143 osobe pod epidemiološkim nadzorom, a razlozi za nadzor prestali su za 276 osoba, kaže Borka Knežević, epidemiolog u dubičkom Domu zdravlja. Takođe su negativni uzorci za šest osoba koje su bile sumnjive na prisustvo virusa u organizmu.

-Ograničavanje socijalnih kontakata, lična higijena i higijena prostora u kome boravimo su ključni u sprječavanju širenja epidemije. Apelujem na sve Dubičane, posebno u seoskom području da se pridržavaju mjera i da se ne okupljaju – rekao je Reljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U karantinu, koji je u Kozarskoj Dubici formiran u Osnovnoj školi “Sveti Sava” boravi 25 osoba među kojima su i tri žene. Svi su doputovali iz inostranstva, a njima je karantin određen rješenjem sanitarnih inspektora.

Iz Štaba za vanredne situacije potvrđeno je da karantin funkcioniše bez većih problema, uz poštovanje svih propisanih uslova boravka, pravila ponašanja i kućnog reda. Šef Odsjeka komunalne policije opštine Kozarska Dubica Slobodan Pralica saopštio je da su kontrolisali 31 osobu u kućnoj izolaciji, ali niko nije prekršio pravila.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila