Foto: Prijedor24.com

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, dana 21.03.2023. godine, podnijeli su izvještaj protiv lica A.V. iz Kozarske Dubice /Bosanska Dubica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Prevara“ u sticaju sa krivičnim djelima „Prevara u privrednom poslovanju“ i „Zloupotreba položaja odgovornog lica“.

Osumnjičeni se tereti da je kao vlasnik i odgovorno lice društva ograničene odgovornosti iz Ljubljane, Republika Slovenija, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe i navedeno društvo, lažnim prikazivanjem činjenica da će uz avansnu uplatu u iznosu od 28.359,54 KM po izdatom predračunu svog društva, društvu ograničene odgovornosti iz Foče do dana 06.08.2028. godine isporučiti „pneumatski stucer OMEC TA 185“ i četiri mašine „MEC LEGNO-ISELI“, dovodeći u zabludu zakonskog zastupnika društva ograničene odgovornosti iz Foče B. I., da na štetu pomenutog društva izvrši avansnu uplatu u iznosu od 28.359,54 KM, nakon čega nije izvršio isporuku navedene robe niti povrat uplaćenog avansa. Osim toga, zakonskog zastupnika B.I. je držao u zabludi da će robu isporučiti i da je došlo do tehničkih problema na graničnom prelazu.

Osumnjičeni je ovakvim postupanjem sebi i privrednom društvu iz Ljubljane pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 28.359,54 KM, za koji iznos je i oštetio privredno društvo iz Foče.