Početna Politika Ostavku podnosi i načelnik Dubice?!

Ostavku podnosi i načelnik Dubice?!

Ostavku na zahtjev Milorada Dodika mogao bi uskoro da podnese i načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić, koji je donedavno bio pod velikim pritiskom zbog gubitka skupštinske većine u toj opštini, saznaje BN.

Kako tvrde naši izvori, Reljić jeste bio nezadovoljan odnosima unutar partije, kao i saradnjom sa koalicionim partnerima na opštinskom nivou, u prvom redu SNP-om Darka Banjca, ali će neopozivu ostavku na mjesto načelnika opštine ipak podnijeti pod pritiskom, tvrde izvori BN.

Udruženje za očuvanje tradicije: Čuvanje identiteta ne blatiti šovinizmom

Za razliku od Dalibora Pavlovića, koji je na Dodikov poziv juče podnio ostavku na mjesto gradonačelnika Prijedora zbog skandala izazvanog eksplicitnim fotografijama koje su dospjele u javnost, načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić mogao bi da bude primoran da odstupi sa funkcije zbog ucjena.

Naime, Reljić je ljetos saslušavan u policiji, koja je samo dan nakon što je 6. jula isključen iz SNSD-a, podnijela protiv njega izveštaj zbog krivičnog djela koje je navodno počinio 2013. godine.

Zbog novih sukoba unutar SNSD i nemogućnosti normalnog funkcionisanja lokalne vlasti , a posebno zbog zahtjeva Banjčevog SNP-a, koje navodno odobrava i sam Dodik, Reljić je spremio ostavku koju bi uskoro mogao da saopšti javnosti.

Aktuelna predsjednica OO SNSD Kozarska Dubica, Rankica Marelj, kao i odbornica Senada Zlokapa, dva su najveća kamena u načelničkim cipelama Radenka Reljića, koje, kako tvrde njegovi bliski saradnici, namjerava da skine što prije.

Sukobi koji u SNSD Kozarska Dubica traju od kraja prošle godine, svoju kulminaciju su doživjeli privremenim gubljenjem skupštinske većine, koja je povraćena nakon lične intervencije Milorada Dodika.

On je uspio da u redove partije vrati  dbornice Senadu Zlokapu i Suzanu Babić koje su prethodno napustile i stranku i skupštinsku većinu, dok je načelnik Radenko Reljić odlukom OO SNSD isključen iz partije.

(BN)

ASHA prodaja vozila