Početna Prijedorski region Ostalo mi je samo za hljeb i margarin

Ostalo mi je samo za hljeb i margarin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri prevarantice na perfidan način ojadile su staricu Šuhru Karupović (78), mještanku Čarakova kod Prijedora, kojoj su uzele i posljednju paru iz kuće.

Poklon jastuk

Sve se odigralo u nedjelju, kada su, prema riječima Karupović, dvije mlađe crnke i jedna starija plavuša stigle luksuznim vozilom pred njenu kuću. Jedna od njih, kaže Šuhra, u ruci je nosila jastuk, navodno kao poklon za majku koja ih je pustila u kuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kažu mi da me traže već tri dana. Donijele mi kao poklon jastuk. Onaj s reklame… Nisu se ni izule, a već me pitaju gdje mi je čovjek radio, je li digao otpremninu… Kažu mi da u Sarajevu imam 5.000 eura tih zaostataka. Kažu još i da će te pare dići za mene, jer sam bolesna, pa mi ih donijeti kući. Samo im moram dati 450 maraka za troškove. Kažem da nemam toliko para, a onda počne uvjeravanje. Okrenule su mi pamet i na kraju sam im dala pare. Sve što sam imala – govori starica.

Dodaje da su prevarantice od nje uzele i broj lične karte, kovertu s računima, a tražile su i eure te ček od penzije.

– U jednom trenutku, počele su da pipaju po meni, da mi skidaju i ovu jednu burmu koju imam na ruci. Vidim ja koliko je sati i, onako uplašena, istrčim van. I one su istračale za mnom, sjele u vozilo i pobjegle. Poslije sam čula da su bile kod još jednog čovjeka u Čarakovu, ali da ih je on otjerao – kaže Šuhra, koja je prekjučer preko svog taksiste prijavila slučaj policiji.

Očajna Šuhra kazala nam je da je ostala bez novca.

Apel građanima

– Ostalo mi je samo za hljeb i margarin, a kćerka, koja živi u Bosanskoj Krupi, završila je u Hitnoj pomoći, jer se nasekirala zbog mene. Para nemam ni za lijekove, bez kojih ne mogu – kaže Šuhra, kojoj su u proteklom ratu ubijena dva sina.

Šuhra nam je ispričala da je tek poslije vidjela da su prevarantice detaljno pretresle ladice komode u dnevnom boravku, a čak su pokupile i račune za struju i kablovsku.

Iz Policijske uprave Prijedor ponovno su uputili apel građanima da budu oprezni prilikom posjeta nepoznatih osoba koje na prodaju nude masažere, odjevne predmete ili neke druge usluge te da slučaj odmah prijave policiji.

Nudile masažere

Kako saznajemo u prijedorskoj policiji, ovo nije prvi ovakav slučaj. U utorak je prijavljeno da su tri ženske osobe nudile Prijedorčaninu M. R. masažere i prezentaciju aparata. Iskoristivši njegovu nepažnju dan ranije, iz kuhinje su mu ukrale skoro 5.500 KM. Policiji je istog dana prijavljeno da je nepoznati muškarac, lažno se predstavljajući kao policijski inspektor, iz kuće Dž. S. ukrao kovertu sa skoro 600 KM i tri zlatna prstena. Ukupna šteta procjenjuje se na više od 7.000 KM prenosi Dnevni avaz.

ASHA prodaja vozila