Početna BiH Osobama iznad 65 godina biće omogućeno kretanje dva dana sedmično

Osobama iznad 65 godina biće omogućeno kretanje dva dana sedmično

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni koordinacioni tima je preporučio Republičkom štabu za vanredne situacije da koriguje pojedine zaključke, u cilju  da se osobama s navršenih 65 godina života i starijima, dva dana u sedmici, omogući kretanje kako bi mogli da podignu penzije i kupe namirnice.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i generalni sekretar Vlade Republike Srpske Siniša Karan održali su danas sastanak Glavnog koordinacionog tima, povodom aktuelne situacije izazvane novim virusom korona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i sprovođenje dosadašnjih mjera institucija Republike Srpske u vezi sa suzbijanjem virusa korona.

Preporučeno je Republičkom štabu za vanredne situacije da koriguje pojedine zaključke, s naglaskom na Zaključak o ograničenju i zabrani kretanja osoba na teritoriji Republike Srpske. Cilj je da se licima s navršenih 65 godina života i starijima, dva dana u sedmici, omogući kretanje kako bi mogli da podignu penzije i kupe namirnice.

Na sastanku je ponovo apelovano na građane da poštuju propisane mjere zaštite od virusa korona, te na lica koja su u kućnoj izolaciji da se striktno pridržavaju propisanih mjera.

Naredni sastanak Glavnog koordinacionog tima biće održan danas u Кabinetu predsjednika Vlade Republike Srpske, s početkom u 12.00 časova.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila