Hranu, odjeću, obuću, higijenske proizvode i sve ono što je potrebno radnici i učenici OŠ ,,Dositej Obradović”  prikupljaju i nose svojim đacima i njihovim roditeljima čiji su stanovi uništeni u zgradi u Raškovcu u kojoj je nedavno izbio požar.  Samo iz porodice Hadžić njih četvoro pohađa ovu školu i kako ističu pomoć koju svakodnevno dobijaju od radnika i učenika iz škole od velikog im je značaja.

Osim porodice Hadžić u zgradi su još dvije porodice čija su djeca takođe učenici ove škole. Iz škole ističu da će se na sve načine truditi da pomognu svojim đacima, kako bi što prije imali siguran krov nad glavom i normalne uslove za život.

U toku je humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za učenike i roditelje čiji su stanovi stradali u požaru. Akcija se odvija na nivou centralne škole i područnih odjeljenja, a  trajaće do 5. decembra kada će porodicama biti kupljeno ono što im je najpotrebnije. Akciji se pridružila i humanitarna organizacija ,,Humano brdo” iz Hambarina koja će se u toku sedmice sastati sa porodicama.

kozarski.com