Početna Sport Osnovan ženski fudbalski klub ,,Prijedor”

Osnovan ženski fudbalski klub ,,Prijedor”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Zadovoljni smo što smo ostvarili ovu ideju. Planovi su da naša seniorska ekipa učestvuje u takmičenju, u Prvoj ligi Republike Srpske, da u mlađim kategorijama imamo što više djevojčica koje će vrijedno trenirati po starosnim kategorijama, kao i da Ženski fudbalski klub “Prijedor” u nekom budućem periodu bude okosnica razvoja ženskog fudbala u Gradu ali i u regiji – rekao je Mejakić.

On je dodao da su za početak rada kluba obezbijeđena određena sredstva. Nada se ipak da će za razvoj ovog sporta naći partnera u Gradu Prijedoru i da će ući u gradski budžet. Očekuje i dobru saradnju s Nogometnim / Fudbalskim Savezom RS-a  i Nogometnim /Fudbalskim savezom BiH, kao i da će privrednici prepoznati ovu odeju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da u budućnosti ne bi trebali imati nekih velikih problema s finansiranjem.Ovo nije preskup sport. Bitnija je želja, to da djeca igraju, da dolaze na stadion, u dvorane, sale, a sredstva da obezbijedimo mi malo stariji – kaže Mejakić.

U Upravnom odboru ŽFK “Prijedor” pored Mejakića su Jovana Panić, prva potpredsjednica, Sandra Radaković, druga potpredsjednica, Ivana Žujić i Nadir Nuhagić.

Valentina Sovilj je predsjednica Skupštine ŽFK “Prijedor”  a potpredsjednici Dragan Gnjatić i Igor Radaković. Osnivanju ŽFK “Prijedor” prisustvovao i Aleksandar Miljuš, zamjenik gradonačelnika.

U dvorani “Mladost” podršku osnivanju kluba dalo je i 30-tak mladih fudbalerki, ali i Petar Krajišnik sekretar Gradskog fudbalskog saveza koji je i jedan od pokertača ideje da se u Prijedoru počne igrati i ženski fudbal.

cera - Osnovan ženski fudbalski klub ,,Prijedor"