Početna Politika OSNOVAN POTKOZARSKI NARODNI POKRET

OSNOVAN POTKOZARSKI NARODNI POKRET

Potkozarski narodni pokret naziv je nove političke partije koju su večeras formirali bivši članovi prijedorskog PDP-a. Na čelu je Dalibor Grabež, bivši predsjednik Gradskog odbora PDP-a Prijedor. On je naveo da PNP čini 80 odsto bivših članova PDP-a koji su ovu stranku napustili nakon što stranački vrh nije odgovorio na njihove zahtjeve.

“Prije nekog vremena dugogodišnji članovi i nosioci politika PDP-a u gradu Prijedoru su uputili pisani zahtjev rukovodstvu PDP-a, dakle Predsjedništvu i Glavnom odboru što je u skladu sa Statutom i drugim aktima partije, da ispune naša očekivanja. Kako se do današnjeg dana organi PDP-a nisu izjasnili, u međuvremenu smo imali samo izjavu portparola koja je rekla: „Ako vam se ne sviđa možete da idete iz PDP-a“, rekao je Grabež.

On smatra da je „zaista pogubno za jednu politiku da se tako odnosi prema dugogodišnjim članovima i funkcionerima PDP-a“. “Iz tog razloga smo se odlučili na ovaj korak. Ako jednoj političkoj partiji ne trebaju članovi Glavnog odbora, ne treba 80 odsto članova Gradskog odbora, dva odbornka, ne trebaju predsjednici mjesnih odbora, onda nama nije više mjesto u PDP-u i ovim želimo da kažemo da bez obzira na organe PDP, mi više nismo članovi te partije i ne predstavljamo politike PDP-a”, poručio je Grabež.

On je dodao da nastavljaju dosadašnju politiku, po kojoj su prepoznatljivi i za koju su dobili podršku građana.”Smatramo da u Potkozarju ima prostora za jednu ovakvu političku partiju i zalagaćemo se za snažniji razvoj regije i za Prijedor kao centar regije. Kada se završi proces registracije pristupićemo formiranju Gradskog i opštinskih odbora jer za početak planiramo da djelujemo u okviru Izborne jedinice 1”, rekao je Grabež.

Potkozarskom narodnom pokretu pridružila su se i dva odbornika koja su napustila PDP-a Ranko Smiljanić i Mladen Kulundžija. Smiljanić kaže da su obavijestili Skupštinu grada da od sutra djeluju kao samostalni odbornici.”Na ovo smo se odlučili zbog nepoštovanja nas kao članova PDP-a. Drugi razlog, isto tako bitan, je da treba ipak lokalnim sredinama i lokalnim strankama dozvoliti da vode svoje autonomne politike u odnosu na vrh stranke. To znači da ako neko može da sarađuje na lokalu nebitno da li je SNSD, SDS, PDP, treba dozvoliti da sarađuju, jer ti ljudi najbolje poznaju probleme u lokalnoj zajednici”, ističe Smiljanić.

On je dodao da će PNP djelovati i u izbornim jedinicima 2 i 3 ukoliko bude prostora za to. PNP čini oko 80 odsto bivših članova GrO PDP-a, funkcioneri, direktori, odbornici i načelnik Odjeljenja za finansije grada Prijedora, Maja Kunić, koju je Predsjedništvo PDP-a ranije isključilo iz ove stranke.

kozarski