U subotu, 13. maja, u Prijedoru će biti održana osma Šesnaestomajska biciklijada povodom Dana grada. Organizatori su Turistička organizacija Prijedor i Biciklistički klub “Kozara”, u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske. Vožnja kroz urbanu zonu, u dužini od pet kilometara, planirana je od 11 do 14 časova. Ove godine, prateći program će biti mnogo sadržajniji, a svi koji se prijave za Biciklijadu, imaće mogućnost da budu izvučeni za neku od robnih nagrada, rečeno je na konferenciji za novinare. Prva nagrada je bicikl.

– Programom su predvideni različiti sadržaji poput umjetničke kolonije, pokazne vježbe prve pomoći, brzog servisa bicikala, a imaćemo i trku guralica koja će možda biti i najzanimljiviji dio programa – rekao jeGoran Garača, predsjednik BK “Kozara”, Prijedor.

Okupljanje i prijavIjivanje učesnika na Trgu majora Zorana Karlice planirano je u 10:30 a start Biciklijade u 11:00 časova.
– Ruta u dužini pet kilometara prilagodena je svim uzrastima, od najmladih do profesionalnih vozača bicikala – rekla jeDijana Aramanda, v.d. direktora Turističke organizacije Prijedor.

Ona je podsjetila da će, u okviru pratećeg programa, najmladi imati priliku da se oprobaju u oslikavanju gradskog trga, zajedno sa polaznicima Škole slikanja Borisa Eremića.