Početna Prijedorski region OŠ ,,MLADEN STOJANOVIĆ” LJUBIJA: AKTIVNOST UČENIKA U ”ŠKOLSKOJ ZADRUZI”

OŠ ,,MLADEN STOJANOVIĆ” LJUBIJA: AKTIVNOST UČENIKA U ”ŠKOLSKOJ ZADRUZI”

Zainteresovanost, volju i želju za sve aktivnosti koje ne spadaju u one školske pokazali su učenici i radnici OŠ ,,Mladen Stojanović” u Ljubiji. Od 2018. godine  pomoću ,,Školske zadruge” koju su samostalno osnovali počeli su da provode razne akcije, od onih ekoloških pa do humanitarnih. Za sve to dobili su i podršku firme „EKOMIR „ iz Prijedora sa kojom su potpisali ugovor o otkupu  školskog otpada. Članovi ”Školske zadruge”, kažu da se raduju svakoj novoj akciji kakva god bila, a najviše vole one humanitarne, jer osjećaj da si pomogao nekome nema cijenu.

Sve to rade uz pomoć svojih koordinatora. Svi zajedno bar dva puta sedmično organizuju sastanak na kojem daju prijedloge šta će u narednom periodu raditi. U poslednje vrijeme sve je više i onih koji su zainteresovani za ”Školsku zadrugu” kažu kordinatori.

,,Djeca vole da rade pogotovo ove kreativne radove. Izađu malo  iz svakodnevnice, redovnih nastavnih predmeta, uključuju se , javljaju, pomažu prilikom izrađivanja potrebnog materijala.Cilj naše zadruge jeste saradnja sa lokalnom zajednicom, saradnja sa roditeljima, saradnja sa drugim učenicima koji nisu članovi zadruge, pravljenje radnih akcija oko škole.Prilikom tih akcija učenike snimamo, pravimo video zapise, izrađujemo panoe, širimo ekološku svijest da bi učenici doprinosili održavanju ekologije. ”, istakla je Jelena Todić, koordinator ,,Školske zadruge” u OŠ ,,Mladen Stojanović” Ljubija.

U ”Školsku zadrugu”  trenutno je uključeno oko 20 učenika OŠ ”Mladen Stojanović” Ljubija.

kozarski