Početna BiH Oružane snage na raspolaganju u cilju zaštite od pandemije

Oružane snage na raspolaganju u cilju zaštite od pandemije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oružane snage BiH su spremne staviti na raspolaganje resurse u cilju pomoći civilnom stanovništvu u zaštiti od pandemije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

– Trenutna situacija u borbi protiv širenja korona virusa primarno nalaže angažman zdravstvenog sistema u BiH, dok će angažman Oružanih snaga BiH će biti definisan posebnim odlukama Predsjedništva BiH, a na zahtjev nadležnih institucija – navodi se u saopštenju.

Napominju da do sada Predsjedništvo BiH nije donijelo odluku o upotrebi resursa Oružanih snaga BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Oružane snage BiH će staviti na raspolaganje svoje kapacitete. Angažman Oružanih snaga BiH bi podrazumijevao postavljanje i održavanje šatorskih punktova na graničnim prelazima i drugim planiranim lokacijama. Trenutno vršimo pripremu ljudstva i materijalno tehničkih sredstava za postavljanje šatora na određene lokacije, a koje će posebnim zahtjevom biti dostavljeni i odobreni od strane Predsjedništva BiH kao vrhovnog komandanta – navode oni.

Dodaju da, ukoliko Predsjedništvo BiH zatraži i drugi vid angažmana Oružane snage BiH će se staviti u funkciju i odgovoriti u skladu sa zahtjevom, bilo da se radi o angažovanju potrebnog ljudstva ili ustupanju materijalno-tehničkih sredstava.

Spremni da reaguju

– Još jednom naglašavamo da će Oružane snage BiH djelovati na zahtjev i uz odobrenje Predsjedništva BiH, i biti spremne da reaguju u skladu sa zakonom propisanom misijom i u zavisnosti od raspoloživih kapaciteta pružiti pomoć civilnom stanovništvu na cijeloj teritoriji BiH – zaključuje se u saopštenju.

text,foto: srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila