Početna BiH Oružane snage BiH: Zakletvu položila 204 kandidata

Oružane snage BiH: Zakletvu položila 204 kandidata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Centru za osnovnu obuku u Pazariću kod Sarajeva, 204 kandidata, među kojima 33 žene, položila su zakletvu i pristupila u profesionalnu vojnu službu Oružanih snaga BiH.


Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara u tehničkom mandatu, tim povodom upriličena svečana zakletva za 22. klasu vojnika, kojoj je, osim porodica kandidata, prisustvovao veliki broj zvanica.

– Ulaganje u mlade ljude je garant razvoja i uspjeha Oružanih snaga BiH, pa je iz tog razloga danas veliki dan za Oružane snage u pogledu podmlađivanja kadra – rekao je komandant Centra za osnovnu obuku pukovnik Alem Kaplan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je istakao da Centar za osnovnu obuku ima privilegiju da izvodi osnovnu vojničku obuku i da prvi utiče na kandidate, ugrađuje im vojne vrijednosti, pa time ima i veliku odgovornost.

Kaplan je kandidatima poručio da su izabrali jedno od najčasnijih zanimanja, te da je njihova položena zakletva za služenje i očuvanje interesa BiH najbolji način na koji se može služiti BiH i njenim građanima.

Okupljenima se obratio i zamjenik komandanta Komande za podršku Oružanih snaga BiH brigadir Rusmir Mrković, koji je kandidatima 22. klase čestitao na uspješno završenoj obuci, koja je trajala 12 sedmica, te zaželio uspjeh u nastavku profesionalne vojne karijere.

Na kraju svečanosti uručene su pohvale kandidatima koji su postigli najbolje rezultate.

Srna

ASHA prodaja vozila