Početna Prijedorski region Organizovana radionica na temu tolerancije, poštivanje različitosti i razumijevanja

Organizovana radionica na temu tolerancije, poštivanje različitosti i razumijevanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom Međunarodnog dana tolerancije koji se obilježava 16.novembra, danas je u Prvoj sanskoj školi organizovana radionica na temu tolerancije, poštivanje različitosti i međusobnog razumijevanja. Međunarodni dan tolerancije se svake godine obilježava 16.novembra.

To je dan koji nas podsjeća na poštovanje i uvažavanje drugačijih od nas. Tim povodom danas je u Prvoj sanskoj školi organizovana kreativna radionica na temu tolerancije, poštivanja različitosti i ljudskih prava.

Cilj je bio razgovarati o različitostima i kroz nekoliko zanimljivih aktivnosti usvojiti pojmove kao što su stereotipi, predrasude, diskriminacija i tolerancija. U povodu obilježavanja ovog datuma, sutra će u organizaciji Nansen dijalog centra iz Prijedora, također biti organizovana i uzajamna posjeta multietničke grupe učenika i prosvjetnih radnika osnovnih škola iz Sanskog Mosta, kolegama u Osnovnoj školi „Ćirilo i metodije“ iz Prijedora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U okviru posjete, učesnici će kroz dijalog i interakciju raditi na jačanju vlastitih kompetencija. Domaćini će organizovati radionicu na temu tolerancije na kojoj će učesnici imati mogućnost da razmijene mišljenje o toleranciji, a nakon toga i razmijene informacije o aktivnostima koje su do sada organizovali u svojim školama u okviru NDC projekta.

Projektne aktivnosti u prvoj sanskoj školi vodi učiteljica Mejrima Najetović-Ramić, koja je izrazila zadovoljstvo učešćem škole u projektu.

Promovišući međusobno razumijevanje, inkluziju, poštovanje različitosti, nenasilje, toleranciju i solidarnost, Nansen dijalog centar iz Prijedora organizuje ovu aktivnost s ciljem uspostavljanja i jačanja odnosa između učenika osnovnih škola Prijedora, Oštre Luke i Sanskog Mosta.

ASHA prodaja vozila