Mađarski premijer Viktor Orban u nedjelju je na prijateljskoj nogometnoj utakmici reprezentacije Mađarske protiv Grčke u Budimpešti opet uznemirio hrvatske duhove nakon što je uočen kako nosi šal s kartom Velike Mađarske.

 

Premijer Andrej Plenković rekao je danas da nije vidio snimku na kojoj mađarski premijer Viktor Orban nosi šal “Velike Mađarske”.

“Što se tiče šala, nisam to vidio, ne stignem se baviti tuđim šalovima… Što se tiče teritorijalnih pretenzija na Hrvatsku od bilo koga, uključujući Mađarsku, apsolutno su neprihvatljive, za nas to nije opcija”, rekao je Plenković.

‘Milanović će se na to nasmjati..’

Orbanovu provokaciju komentirala je na Twitteru i saborska zastupnica Radničke Fronte Katarina Peović.

“Orban na utakmicu došao s kartom Velike Mađarske, Milanović će se na to nasmijati, a nijedan suverenist, bujanac i HDZ-ovac neće reagirati što i ne čudi nakon što su MOL-u osigurali preuzimanje Ine. Domoljublje je samo paravan za ostvarivanje vlastitih materijalnih interesa!”, napisala je Peović na Twitteru.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni susjedi Srbi nisu ostali ravnodušni na Orbanov šal. Mnogi su na društvenim mrežama primijetili da je “maznuo” i komad Srbije do Beograda, točnije Vojvodinu.