Početna Magazin Optužuje li vas partner da ste prezahtjevni? Provjerite je li u pravu

Optužuje li vas partner da ste prezahtjevni? Provjerite je li u pravu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voljeti partnera i “puhati mu/joj za vratom” nije ista stvar. Neupitna je činjenica da partnera možete voljeti i uživati u zajedničkim momentima bez provođenja dvasetčetverosatnog vremena. Morate im dozvoliti i vrijeme za sebe, ali i za druženje s prijateljima.

Ako ste se zapitali griješi li vaš partner ili partnerica kada vam kaže da, žargonski rečeno, pomalo “gnjavite”, na osnovu ovih činjenica uvjerite se je li i u pravu.

Konstantno provjeravate njegove/njene kretnje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko njegujete ovu ne tako pohvalnu naviku, zaista postoji velika šansa da ste gnjavator. Ako ste, uz to, konstantno nezadovoljni, anksiozni ili pod stresom i te negativne emocije transportujete i na partnera pokušavajući mu/joj uništiti druženje koje ne podrazumijeva vaše društvo, preispitajte svoje postupke prije nego postane kasno.

Svaki vaš potez iziskuje dozvolu partnera

Ako ste ekstremno nesigurni i konstantno u potrebi za određenom dozvolom vašeg partnera, čak i u vezi s najbezazlenijim stvarima, zaista ste u kategoriji “gnjavatora”. Konsultacije su uredu, ali ne i stalno zapitkivanje.

Opsjedate njegov/njen prostor

Ako si ni po ovom pitanju ne možete pomoći, zapitajte se. Dok pojedinci vole dijeliti svoj prostor, istovremeno postoje osobe i kojima je njihova privatnost sveta. A, ako ste od onih koji pronalaze izgovore za konstantan boravak kod partnera, spadate u ovu kategoriju.

Fizički i emotivno ste ovisni o partneru

Emocionalna ovisnost o partneru nije toliko loša ako je u granicama normale. No, prebacujete li sve svoje emocije na partnera i opterećavate li ga time, definitivno ste na pogrešnom putu.

ASHA prodaja vozila